ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΩΝ ΤΗΣ (ΤΡΟΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΟ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΛΙΜΟΚΟΝΤΟΡΟΥΣ)

Φωτό απ τους «Ιερισσιώτες» (facebook)

488034_431551683600307_404118964_n

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 8/3/13

ΒΙΝΤΕΟ/ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 7/3/2013

ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΥΠΟ http://kokkinostupos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7464.html
ΧΟΥΝΤΑ στην Ιερισσό (βίντεο)
Από το πρωί σημειώνονται επεισόδια στην Ιερισσό, με αφορμή την εμπρηστική επίθεση κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές. Συμπλοκές, έρευνες κατ’ οίκον, δακρυγόνα σε σχολείο, συνθέτουν το σκηνικό τρόμου που έχει στηθεί από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη-Μπόμπολα.
Χθες, ο Τσίπρας ύμνησε τον Καραμανλή….

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!

Η ΓΝΩΣΤΗ ΟΜΑΔΑ «ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΠΑΣΟΚΙΚΟ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ «ΕΡΕΥΝΕΣ» «ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΌΠΟ»!!!

«Νεώτερα από την παρέμβαση στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης. Οι δικηγόροι Μ. Λαμτζίδης, Σ. Πετρίδης, Ε. Ιωαννίδου, στην επικοινωνία που είχαν με τον κ. Γιαννάκη, κατέθεσαν έκτακτο διάβημα για τα όσα συμβαίνουν, ζητώντας να αποκατασταθεί η νομιμότητα και οι αστυνομικές έρευνες να γίνουν με τον σωστό τρόπο.»

http://antigoldgreece.wordpress.com/2013/03/07/video-ierissos-mat2/#more-24102

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΔΙΚΗΓΌΡΟΙ

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΏΝ

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

BEvizRxCAAEwxFL

BEvhS2xCIAAz1FE-1

ΒΙΝΤΕΟ – Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΙΣΒΑΛΕΙ

ΤΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΚΤΗΝΗ ΠΡΟΣΑΓΑΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Διαρροές από χθες στα ΜΜΕ 

Χθες ξεκίνησαν μάλιστα οι διαρροές της αστυνομίας σε ΜΜΕ περί ταυτοποίησης και συλλήψεων ατόμων για την επίθεση στο εργοτάξιο των μεταλλείων. Είναι ενδεικτικό πως το newsit του κ. Ευαγγελάτου δημοσίευσε άρθρο το οποίο και λίγο αργότερα απέσυρε το οποίο υποστήριζε πως «Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ από τις άρσεις απορρήτων των επικοινωνιών και το γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί από τον χώρο της επίθεσης φαίνεται πως έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον επτά άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση».

Στο στόχαστρο και οι ανήλικοι

Χθες κλήθηκαν να καταθέσουν στην ασφάλεια δύο ανήλικες μαθήτριες η μία εκ των οποίων μάλιστα αναζητήθηκε στο σχολείο της!

«Το απόγευμα λοιπόν άλλα δυο παιδιά μας θα ανακριθούν, από τις διωκτικές αρχές που συνεχίζουν να αναζητούν τους εμπρηστές στα σχολεία μας. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και ο Σύλλογος Διδασκόντων έχουν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους για τις προσαγωγές ανήλικων μαθητών. Τα χτυπήματα που έχουμε δεχθεί ως κοινωνία και ως κίνημα, από Κράτος, αστυνομία και ΜΜΕ, ήταν πάμπολα και ανηλεή. Οι πρακτικές όμως των τελευταίων ημερών, που βάζουν τα παιδιά μας στο κέντρο του όποιου σχεδίου έχουν στο μυαλό τους άνθρωποι χωρίς ηθική και στοιχειώδη ευαισθησία, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.
Κλειστό το σχολείο
«Χούντα δεν γνωρίσαμε, μα ούτε ελευθερία. Η τρομοκρατία μπήκε στα σχολεία» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές του Αριστοτέλειου γυμνάσιου- λυκείου Ιερισσού. «Και ενώ τα τελευταία χρόνια στην επικράτεια, εμείς οι μαθητές βιώνουμε μαζί με τους γονείς μας τη βάναυση πολιτική των κυβερνήσεων (λιτότητα – φτώχεια – πείνα – ανεργία – θάνατοι), στο Αριστοτέλειο Λύκειο Ιερισσού ζούμε μια άλλη πραγματικότητα. Αυτή της τρομοκράτησής μας από τα Όργανα της Τάξης. Συμμαθητές μας σύρονται στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής ως κοινοί τρομοκράτες. Σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να επιφέρει την ανάπτυξη μέσω της μεταλλουργίας χρυσού στη Χαλκιδική, θυσιάζεται η ελευθερία, η δημοκρατία, και παράλληλα καταπατώνται τα δικαιώματά μας, για την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων. Τους συμπαραστεκόμαστε κλείνοντας το σχολείο και δηλώνουμε πως η τρομοκρατία του κράτους ΔΕΝ θα περάσει!!» τονίζουν.
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας γίνονται μαζικές προσαγωγές, παράνομες λήψεις γενετικού υλικού , καταστρατήγηση συνταγματικών δικαιωμάτων , στα πλαίσια του γενικότερου κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας που επιχειρήται να επιβληθεί.Δεχτήκαμε τη τεταμένη αυτή κατάσταση, δεν μπορούμε όμως να ανεχτούμε την στοχοποίηση των παιδιών μας, δεν μπορούμε να τα βλέπουμε συνεχώς φοβισμένα. Καλούμε όλους τους γονείς να σταθούν πλάι μας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος γονέων του σχολείου.
Νομικά μετέωρη η κλήση ανηλίκων
Συνεχίζεται η κοινωνικά απαράδεκτη και νομικά μετέωρη κλήση για κατάθεση ανήλικων 15χρονων μαθητών παρα τις αντιδράσεις του συνόλου σχεδόν του νομικού κόσμου, της τοπικής κοινωνίας και των ευαισθητοποιημένων πολιτών τονίζουν με χθεσινή ανακοίνωσή τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των κατοίκων Χαλκιδικής που εναντιώνονται στη θανάσιμη εξόρυξη χρυσού
«Η μέθοδος γνωστή πιά: πολύωρη ανάκριση και λήψη DNA, ενδεδυμένη με το μανδύα «προσαγωγής» ή «κατάθεσης μάρτυρα» για να απαγορευθεί η συμπαράσταση δικηγόρου, δεν πείθει απολύτως κανέναν και κυρίως δεν συνάδει ούτε με το νομικό πολιτισμό της χώρας και κατά την άποψή μας δεν προσφέρει ουσιαστικά τίποτα.» αναφέρουν οι δικηγόροι και ανακοινώνουν ότι οι επόμενες ενέργειές τους θα είναι τόσο παράσταση-καταγγελία και διαμαρτυρία στην Εισαγγελία Πολυγύρου (τόπου των ενεργειών), παράσταση-καταγγελία και διαμαρτυρία στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου αλλά και παράσταση-καταγγελία και διαμαρτυρία στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης (προϊσταμένης Αρχής της αρμόδιας των ανακρίσεων Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης).
Κινητοποίηση το Σάββατο
Πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική διοργανώνεται από τις Επιτροπές αγώνα το Σάββατο 9 Μάρτη στις 11.30 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

3 thoughts on “ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΩΝ ΤΗΣ (ΤΡΟΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΟ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΛΙΜΟΚΟΝΤΟΡΟΥΣ)

 1. Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμός νεαρών από την Χαλκιδική από άνδρες της ασφάλειας

  Ξυλοδαρμό στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης καταγγέλλει πατέρας ενός από τους 4 φοιτητές που προσήχθησαν σήμερα στην Θεσσαλονίκη από το σπίτι στο οποίο διέμεναν για τα γεγονότα του προηγούμενου Σαββάτου στις Σκουριές.

  Πρόκειται για δύο αγόρια, κάτοικοι Ιερισσού οι οποίοι φιλοξενούνταν σε σπίτι στην Θεσσαλονίκη. Από χθες το βράδυ, όπως αναφέρει ο πατέρας, τα παιδιά παρακολουθούνταν ενώ σήμερα το πρωί στις 11 π.μ. εφτά άνδρες της Ασφάλειας εισέβαλαν στο σπίτι και προσήγαγαν και τα 4 παιδιά. Στη συνέχεια τα μετέφεραν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και ενώ τα δύο κορίτσια αφέθηκαν το μεσημέρι ελεύθερα τα δύο αγόρια μεταφέρθηκαν στο υπόγειο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης για ανάκριση και χωρίς να υπάρχει κατηγορία εις βάρος τους.

  Ο πατέρας του ενός αγοριού καταγγέλλει στο alterthess.gr ότι οι αστυνομικοί έκλεισαν το παιδί του σε σκοτεινό δωμάτιο στο οποίο κάθε μία ώρα περίπου άνδρες της ασφάλειας εισέρχονταν και το χτυπούσαν με τα χέρια και το κλωτσούσαν. Το παιδί εξαναγκάστηκε ακόμη σε λήψη γενετικού υλικού. Τα δύο αγόρια αφέθηκαν ελεύθερα το βράδυ. Ο πατέρας του παιδιού τονίζει ότι πλέον οι κάτοικοι της Ιερισσού φοβούνται να περπατήσουν στους δρόμους καθώς παρακολουθούνται και δηλώνει ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι προσαγωγές θυμίζει Χούντα.

 2. 18:29: Συνεχίζεται η ρίψη δακρυγόνων στην Ιερισσό. Οι κάτοικοι έχουν απωθήσει τα ΜΑΤ, ενώ συνεχίζονται σποραδικές συγκρούσεις.

  17:51: Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την επίθεση. Πετούν δακρυγονα μέσα στα σπίτια και οι κάτοικοι δίνουν μάχη να βγάλουν έξω τα παιδιά τους

  17:46: Πολύ ξύλο και δαξρυγόνα σε ευθεία βολή κατά πολιτών και δημοσιογράφων. Οι κάτοικοι ετοιμάζονται να απαντήσουν στις προκλήσεις.

  17:42: Δακρυγόνα Τώρα και πάλι στην Ιερισσό, χωρίς καμία αφορμή. Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σπίτι του 6ου προσαχθέντα και απωθούν τον κόσμο.

 3. Προσάγεται εκ νέου σήμερα στην Ασφάλεια Πολυγύρου η μαθήτρια Λυκείου η οποία δεν κατέθεσε τελικά χθες, έπειτα από εξώδικο έγγραφο του πατέρα της, σύμφωνα με το οποίο η δεκαπεντάχρονη κόρη του “κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης μαθημάτων στο σχολείο που φοιτεί, κλήθηκε τηλεφωνικά από άγνωστο άτομο να παρασταθεί στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου, προκειμένου να καταθέσει για άγνωστη σε εκείνη υπόθεση”.

  Η τραγελαφική απάντηση της Ασφάλειας Πολυγύρου στο εξώδικο ήταν ότι “ουδέποτε η Υπηρεσία μας κάλεσε την… για οποιαδήποτε υπόθεσή της”!!!

  Έτσι σήμερα η Ασφάλεια τα κάνει όλα “σωστά” και το κορίτσι έχει κληθεί εγγράφως να παρουσιαστεί στις 7:00 το απόγευμα. Κατάντια.

  Δελτίο Τύπου

  Ιερισσός 06.03.2013

  “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ”

  Και ενώ τα τελευταία χρόνια στην επικράτεια, εμείς οι μαθητές βιώνουμε μαζί με τους γονείς μας τη βάναυση πολιτική των κυβερνήσεων (λιτότητα – φτώχεια – πείνα – ανεργία – θάνατοι), στο Αριστοτέλειο Λύκειο Ιερισσού ζούμε μια άλλη πραγματικότητα. Αυτή της τρομοκράτησής μας από τα Όργανα της Τάξης.

  Συμμαθητές μας σύρονται στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής ως κοινοί τρομοκράτες. Σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να επιφέρει την ανάπτυξη μέσω της μεταλλουργίας χρυσού στη Χαλκιδική, θυσιάζεται η ελευθερία, η δημοκρατία, και παράλληλα καταπατώνται τα δικαιώματά μας, για την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων.

  Τους συμπαραστεκόμαστε κλείνοντας το σχολείο και δηλώνουμε πως η τρομοκρατία του κράτους ΔΕΝ θα περάσει!!

  “ΧΟΥΝΤΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ, ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

  Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ”

  Με αγανάκτηση

  Οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Ιερισσού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s