Λογισμικά παρακολούθησης , ο ρόλος των «κοινωνικών δικτύων» και των ιντερνετικών τρόλς στο φακέλωμα αγωνιστών.

Η μεγάλη αμερικανική εταιρεία Rytheon που δραστηριοποιείται σε επιμέρους τομείς της πολεμικής βιομηχανίας, ανέπτυξε ένα νέο λογισμικό το οποίο χρησιμοποιεί τα «κοινωνικά δίκτυα» για να ανιχνεύσει τις μετακινήσεις ατόμων και να γνωρίζει από πριν τον τόπο που θα μπορούσε να είναι ένα άτομο και την μελλοντική του συμπεριφορά γενικότερα.
Ένα βίντεο επικαλούμενο αποκλειστικότητα από το «Γκάρντιαν» δείχνει πως το λογισμικό της εταιρείας Rytheon , μπορεί να συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες προσωπικών δεδομένων από τα «κοινωνικά δίκτυα» όπως το Facebook, Twitter, Foursquare κλπ…
Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι η τεχνολογία έχει αξιοποιηθεί με την αμερικανική κυβέρνηση, ως τμήμα ενός προγράμματος το 2010, ως μέρος μιας διαδικασίας να δομηθεί ένα εθνικό σύστημα ασφαλείας ικανό να αναλύει τρισεκατομμύρια παρουσίες σε όλο το ίντερνετ.
Το εν λόγο λογισμικό είναι ικανό να έχει πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα της ζωής ενός ατόμου, από τους φίλους του, μέρη που έχει επισκεφθεί στη ζωή του, εικόνες που τυχόν έχουν δημοσιευθεί κάπου κλπ…
Στη συνέχεια στο βίντεο που δημοσίευσε ο Γκάρντιαν, εξηγεί ένα από τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας πως το λογισμικό λειτουργεί στην πράξη, παίρνοντας ως πειραματόζωο ένα άτομο της ίδιας εταιρείας…
Έτσι με βάση την εφαρμογή του λογισμικού στον υπάλληλο/πειραματόζωο με το όνομα «Νικ», το στέλεχος της εταιρείας ενημερώνει ότι τώρα « ξέρουμε που πάει ο Νικ, ξέρουμε το πρόσωπο του Νικ και τώρα προβλέπουμε που θα είναι στο μέλλον ο Νικ»…
Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα:
In the video it is explained by Brian Urch, Raytheon’s ‘principal investigator’, exactly how the program can be used to track someone down.
“We’re going to track down one of our employees,” says Urch. He then proceeds to show, using information gathered from social networking sites, how “Nick” visited Washington National Park and a picture of Nick in the park with a blonde woman.
“We know where Nick is going, we know what Nick looks like, now we want to try to predict where he will be in the future,” Urch continues.
As Nick regularly uses Foursquare, a phone app that alerts friends to your whereabouts, it was possible for Riot to track the top ten places visited by Nick and the times at which they were visited.
It shows that Nick visits a gym every Monday at 6am. “So if you want to get hold of Nick, or maybe get hold of his laptop, you might want to visit the gym at 6am on a Monday,” says Urch.
Using public websites for law enforcement is considered legal in most countries, and Riot will be of interest to intelligence and national security agencies. In February last year the FBI requested that it wanted to develop ways of mining social media sites for monitoring “bad actors or groups”.
http://rt.com/news/software-tracks-predicts-raytheon-878/
Είναι προφανές ότι παρόμοια λογισμικά ήδη χρησιμοποιούνται συγκεκαλυμμένα από τις μυστικές υπηρεσίες για πολιτικούς λόγους, αλλά και από υπεργολάβους εταιρειών πχ τραπεζών που συγκεντρώνουν δεδομένα και παρεμβαίνουν για να ασκήσουν πίεση σε οφειλέτες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα ληστρικά δάνεια των τραπεζών και άλλων τοκογλυφικών μαφιόζων.
Εδώ όμως φαίνεται ότι πλέον και ανοιχτά αναγγέλλεται η παρακολούθηση ανθρώπων κατά το δοκούν , η συλλογή προσωπικών τους δεδομένων και μάλιστα με νομική κάλυψη.
Ακόμα σημαντικότερο είναι ότι από αυτή την είδηση, επιβεβαιώνεται ο ρόλος των «κοινωνικών δικτύων» που λειτουργούν ως πλατφόρμες συγκέντρωσης δεδομένων, που απλά χρειάζεται το κατάλληλο «χέρι» για να τις ταξινομήσει να τις επεξεργαστεί , να φακελώσει και να στοχοποιήσει ανθρώπους με «επικίνδυνη συμπεριφορά» για τα συμφέροντα του συστήματος.
Από τα παραπάνω συνάγονται σημαντικά συμπεράσματα για ένα νέο σχετικά φαινόμενο στο ίντερνετ στον Ελληνικό χώρο. Υπάρχει συγκεκριμένο παράδειγμα μπλοκερ – με το ψευδώνυμο «Ομάδεον » – , με σαφή πολιτική στόχευση και Νεοταξίτικη ιδεολογία που η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων (στοιχείων που αφορούν πολιτικές πεποιθήσεις, επαγγελματική δραστηριότητα, ακόμα και φωτογραφίες κλπ… ) αποτελεί πάγια στρατηγική του και κομμάτι της υπεράσπισης της φίλο συστημικής και φίλο σιωνιστικής πολιτικής του Συν/Σύριζα. Ο συγκεκριμένος μπλοκερ είναι φυσικά επί 24 ώρες την ημέρα πάνω από το πληκτρολόγιο και είναι πασιφανές ότι αυτή είναι η επαγγελματική του ενασχόληση.
Οι αναρτήσεις και η συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων που αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος της λασπολογικής εκστρατείας κατά μελών του δικτύου της Περιεκτικής Δημοκρατίας αλλά και άλλων πολιτικά ενεργών ανθρώπων που ανήκαν σε άλλες κοινωνικές θεωρήσεις, δεν ήταν λοιπόν καθόλου τυχαίες. Και δε θα μπορούσαν να είναι «τυχαίες» γιατί ήταν ανέκαθεν γνωστό ότι το σύστημα πριν φτάσει να απειλεί με φυσική εξόντωση αγωνιστές, αποβλέπει καταρχήν στην έμμεση εξόντωσή τους ( επεμβάσεις στην επαγγελματική τους ενασχόληση, περιθωριοποίηση από την αγορά εργασίας μέσω της γνωστοποίησης της ταυτότητάς τους κλπ…).
Από αυτό εδώ λοιπόν το μικρό βήμα, θα προειδοποιήσω τους συγκεκριμένους ιντερνετικούς αλητοχαφιέδες πίσω από το νικ «Ομάδεον», ότι θεωρούνται καθολικά υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί σε ανθρώπους που έχουν βάλει ως στόχο τους.
Επίσης να προειδοποιήσω τους συναγωνιστές είτε της Περιεκτικής Δημοκρατίας είτε άλλους που έχουν γίνει στόχος των συγκεκριμένων, ότι πρέπει να γνωρίζουν ποιοι ευθύνονται για την συγκέντρωση των προσωπικών τους δεδομένων, ποιο σκοπό εξυπηρετούν για τυχόν «περίεργα» φαινόμενα ακόμη και στην επαγγελματική τους ζωή.
Έχουν γνώση οι φύλακες…

[1]  Το μπλοκ του συγκεκριμένου ατόμου ή ομάδα που αυτοαναφέρεται με το νικ Ομάδεον είναι γεμάτο από αναρτήσεις στοχευμένες για την λασπολόγηση  ατόμων , ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται τα προσωπικά τους δεδομένα και αναρτούνται. Βλ πχ εδώ για μέλη της ΠΔ

http://www.periektikidimokratia.org/anakoinoseis/2011-12-25/kataggelia-vromikos-polemos-enantia-stin-pd

Ανάλογες επιθέσεις ιντερνετικού χαφιεδισμού δέχτηκαν και δέχονται πολλά πολιτικοποιημένα άτομα όπως ο διαχειριστής του ιστολογίου Leninreloaded ή το ιστολόγιο του waltendegewalt. Επειδή φυσικά δε θα δώσω λινκ για τις χαφιεδίστικες αναρτήσεις του Ομάδεον που αφορούν άλλα άτομα εκτός της ΠΔ, όσοι θέλετε να σχηματίσετε εικόνα του νεου τρόπου φακελώματος μπορείτε απλά να βάλετε στο ψαχτήρι της γκούγκλ τα συγκεκριμένα στοιχεία ή αν αντέχετε στη βρωμιά κάντε μια περιήγηση στο μπλοκ του «κυρίου» αυτού…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s