Επιστράτευση και στους Ναυτεργάτες. Η χουντοποίηση του καθεστώτος σε εξέλιξη.

Απο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=208533&catID=14

Μετά τους εργαζόμενους στα Μέσα Σταθερής Τροχίας η κυβέρνηση προχώρησε και στην επιστράτευση των ναυτεργατών μετά την απόφαση της ΠΝΟ για συνέχιση της απεργίας μέχρι την Παρασκευή.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε την επιστράτευση στο λιμάνι η οποία θα τεθεί τυπικά σε ισχύ από αύριο στις 6 τα ξημερώματα. Αρμόδιες αρχές είναι οι κατά τόπους λιμενικές αρχές που θα εκδώσουν και θα επιδώσουν τα «Φύλλα Επίταξης Προσωπικών Υπηρεσιών». Όπως εξήγησε Κ.Μουσουρούλης ήδη ξεκινάει η επίδοση των φύλλων επίταξης και μόλις τα λάβουν τα πληρώματα και οι εταιρείες μπορούν τα πλοία να αναχωρήσουν άμεσα.

«Όπως γνωρίζεται η ΠΝΟ αποφάσισε σήμερα με οριακή πλειοψηφία την συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την Παρασκευή. Η κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια έντιμα και κακόπιστα προκειμένου να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τους ναυτεργάτες. Κάναμε εξαντλητικό πολυήμερο διάλογο» είπε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο κ. Μουσουρούλης επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και αφού τον ενημέρωσε για την εξέλιξη του διαλόγου ο Αντώνης Σαμαράς άναψε το «πράσινο φως» για την επίταξη.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κηρύξει «το σύνολο των πληρωμάτων των δρομολογημένων Επιβατηγών, Επιβατηγών Οχηματαγωγών και Φορτηγών Οχηματαγωγών πλοίων του Εμπορικού Ναυτικού, σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης».

Το αιτιολογικό είναι η «επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των πληρωμάτων των δρομολογημένων Επιβατηγών, Επιβατηγών Οχηματαγωγών και Φορτηγών Οχηματαγωγών πλοίων του Εμπορικού Ναυτικού, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη εφοδιασμού των κατοίκων των νησιών, σε καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής Υπηρεσιών Υγείας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s