ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» ΤΟΥ CNN ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤH ΠΟΛΗ HOMS

Το ιδιο σενάριο είχαμε δει και στη Λιβύη. Τα ίδια τώρα στη Συρία. Tα έχουμε ξαναπεί άλλωστε και για τους υποτιθέμενους «δημοσιογράφους» που σχετίζονται άμεσα με τις μυστικές υπηρεσίες και τους ταγματασφαλήτες των παραστρατιωτικών ομάδων που βαφτίστηκαν «εξεγερμένοι» https://antiplirophorisi.wordpress.com/2012/03/10/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e/, αλλά και για τα προτζεκτ «ελεύθερου λογισμικού» που ανοίγουν το δρόμο για τον πληρη έλεγχο και διαστρεύλωση της πραγματικότητας, τα οποία διαχειρίζονται απο τα υψηλότερα κυβερνητικά κλιμάκια και think tanks της υπερεθνικής ελίτ, δηλ τα διάφορα ινστιτούτα της ομάδας Shasa Meinrath που «έτυχε» να είναι και ο πρωτεργάτης (ο για πολλά χρόνια συνονιστής/διεκπαιρεωτής) του διεθνούς  δικτύου των Indymedia. http://www.inclusivedemocracy.org/brochures/2012.01.02__o_rolos_ton_indymedia.html

 

3 thoughts on “ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» ΤΟΥ CNN ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤH ΠΟΛΗ HOMS

 1. Από το ανεξάρτητο δίκτυο ειδήσεων Voltairenet.org
  του Γάλου δημοσιογράφου στη Συρία Thierry Meyssan με τίτλο:
  URGENT- NATO preparing vast disinformation campaign (Αγγλικά)
  http://www.voltairenet.org/L-OTAN-prepare-une-vaste-operation (Γαλλικά)
  http://www.voltairenet.org/ar (Αραβικά)

  Kράτη μέλη του ΝΑΤΟ και τou Συμβοuλίου Συνεργασίας του Κόλπου ετοιμάζουν πραξικόπημα και θρησκευτική γενοκτονία στη Συρία. Αν θέλετε να εμποδίσετε αυτά τα εγκλήματα, πρέπει να δράσετε άμεσα:
  κυκλοφορείστε αυτό το κείμενο στο διαδίκτυο και
  ενημερώστε τους εκλεγμένους αξιωματούχους σας.

  Σε λίγες μέρες, πιθανόν και αυτή την Παρασκευή, 15 Ιουνίου, μεσημέρι, οι Σύριοι που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης, θα δουν ότι θα έχει αντικατασταθεί από τηλεοπτικά προγράμματα που δημιουργήθηκαν από τη CIA.
  Θα δείχνουν φτιαγμένες σε βίντεο σφαγές που θα αποδίδονται στην κυβέρνηση της Συρίας, ανθρώπους να διαδηλώνουν, υπουργούς και στρατηγούς να παραιτούνται από τις θέσεις τους, τον Πρόεδρο Al-Assad να φεύγει με αεροπλάνο, τους εξεγερμένους να συγκεντρώνονται στα μεγάλα αστικά κέντρα και νέα κυβέρνηση να εγκαθίσταται στο προεδρικό παλάτι.

  Αυτή η επιχείρηση παραπληροφόρησης, την οποία διαχειρίζεται απευθείας από την Ουάσιγκτον ο Ben Rhodes, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας για την στρατηγική επικοινωνία των ΗΠΑ, στοχεύει στην αποθάρρυνση των Σύριων, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για πραξικόπημα.
  Το ΝΑΤΟ, δυσαρεστημένο με το διπλό βέτο της Ρωσίας και της Κίνας, με τον τρόπο αυτό θα επιτύχει να κατακτήσει τη Συρία χωρίς να επιτεθεί στη χώρα παράνομα.

  Ανεξάρτητα από το ποιά γνώμη έχετε διαμορφώσει για το τι πράγματι συμβαίνει στη Συρία, ένα πραξικόπημα θα τερματίσει κάθε ελπίδα εκδημοκρατισμού.

  Ο Αραβικός Σύνδεσμος έχει ζητήσει επίσημα από τους δορυφορικούς διακομιστές Arabsat και Nilesat να σταματήσουν την εκπομπή των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης της Συρίας, δημόσιων και ιδιωτικών (τηλεόραση της Συρίας, τηλεόραση Αλ-Ekbariya, Ad-Δούνια, Cham, κλπ.)

  Υπάρχει ήδη προηγούμενο, καθώς ο Αραβικός Σύνδεσμος είχε καταφέρει να σταματήσει τη Λιβυκή τηλεόραση, προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν οι ηγέτες της Τζαμαχιρία με τους Λίβυους. Δεν υπάρχει δίκτυο Hertz στη Συρία, όπου η τηλεόραση να λειτουργεί αποκλειστικά με δορυφόρους. Το κόψιμο, ωστόσο, δεν θα αφήσει τις οθόνες μαύρες. Στην πραγματικότητα αυτή η απόφαση είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την περασμένη εβδομάδα διοργανώθηκαν διάφορες διεθνείς συναντήσεις για να συντονίσουν την εκστρατεία παραπληροφόρησης.
  Οι δύο πρώτες ήταν τεχνικές συναντήσεις και έγιναν στη Ντόχα (Κατάρ. Η τρίτη ήταν πολιτική συνάντηση και έλαβε χώρα στο Ριάντ (Σαουδική Αραβία).

  Στην πρώτη συνάντηση παραβρέθηκαν αξιωματούχοι ψυχψολογικού πολέμου ( PSYOP) ενσωματωμένοι στα δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια του Al Arabiya, Αλ Τζαζίρα, BBC, CNN, Fox, France 24, Future TV και MTV.

  Είναι γνωστό ότι από το 1998, έχουν ενσωματωθεί στο CNN αξιωματούχοι της Μονάδας Ψυχολογικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ (PSYOP: Psychological Operations ).
  Έκτοτε η πρακτική αυτή έχει επεκταθεί από το ΝΑΤΟ και σε άλλα στρατηγικά μέσα ενημέρωσης,

  Κατασκεύασαν εκ των προτέρων ψευδείς πληροφορίες στη βάση ενός σεναρίου «αφήγησης» που επινοήθηκε από την ομάδα του Ben Rhodes στο Λευκό Οίκο.
  Στήθηκε διαδικασία αμοιβαίας επικύρωσης με κάθε μέσο ενημέρωσης να αναφέρεται στα ψέματα των άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης ώστε να φαίνονται έγκυρα στους τηλεθεατές.

  Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν επίσης να επιτάξουν όχι μόνο τα τηλεοπτικά κανάλια της CIA για τη Συρία και το Λίβανο (Barada, Future TV, MTV, Orient News, Syria Chaab, Syria Alghad), αλλά και περίπου 40 θρησκευτικά κανάλια Ουαχάμπι να καλέσουν για συστηματικές σφαγές κραυγάζοντας «Χριστιανοί στην Βηρυτό, Αλαουίτες στον τάφο!».

  Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μηχανικούς και τεχνικούς με αντικείμενο την κατασκευή πλασματικών εικόνων, μέσω ανάμειξης λήψεων σε υπαίθριο στούντιο και εικόνων από υπολογιστή.

  Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, έχουν στηθεί στούντιο στη Σαουδική Αραβία για να κατασκευάσουν αντίγραφα των δύο προεδρικών παλατιών της Συρίας και των κύριων πλατειών Δαμασκού, Χαλεπίου και Χομς.
  Στούντιο αυτού του τύπου υπάρχουν ήδη στη Ντόχα (Κατάρ), αλλά δεν επαρκούν.

  Η τρίτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε από το στρατηγό James B. Smith, τον πρεσβευτή των ΗΠΑ, έναν εκπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου, τον πρίγκιπα Μπαντάρ μπιν Σουλτάν (το όνομα του οποίου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους το έδωσε στον υιοθετημένο γιο του και ο αμερικανικός τύπος τον αποκαλούσε «Μπαντάρ Μπους»).

  Στη συνάντηση αυτή οι ενέργειες με τα μέσα ενημέρωσης συντονίστηκαν με αυτές του στρατού ελευθερίας της «Συρίας», στον οποίο αποφασιστικό ρόλο διαδραματίζουν οι μισθοφόροι του Μπαντάρ.

  Η επιχείρηση ήταν στα σκαριά εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ αποφάσισε να επιταχύνει τη δράση του μετά το μήνυμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Λευκό Οίκο ότι θα αντιταχθεί με όλα τα μέσα, ακόμη και με βία, σε οποιαδήποτε παράνομη στρατιωτική παρέμβαση του ΝΑΤΟ στη Συρία.

  Η επιχείρηση έχει διπλή σκοπιμότητα:
  η πρώτη είναι διάδοση ψευδών πληροφοριών,
  η δεύτερη στοχεύει να αποδυναμώσει κάθε πιθανή αντίδραση.

  Η παρέμβαση τηλεοπτικών δορυφόρων για στρατιωτικούς σκοπούς δεν είναι κάτι καινούργιο.
  Υπό την πίεση του Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν μπλοκάρει Λιβανέζικα, Παλαιστινιακά, Ιρακινά, Λιβυκά και Ιρανικά τηλεοπτικά κανάλια, το ένα μετά το άλλο.

  Ούτε η μετάδοση ψευδών ειδήσεων είναι κάτι νέο, αλλά την τελευταία δεκαετία έχουν συντελεστεί τέσσερα σημαντικά βήματα στην τέχνη της προπαγάνδας.
  • Το 1994, ένας λαϊκός μουσικός σταθμός με το όνομα «Ελεύθερη Ραδιοφωνία των χιλίων λόφων» (RTML) έδωσε το σήμα για τη γενοκτονία στη Ρουάντα με την κραυγή: «Σκοτώστε τις κατσαρίδες!»
  • Το 2001, το ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε τα ΜΜΕ για να επιβάλει δική του ερμηνεία των επιθέσων στις 9/11 ώστε να δικαιολογήσει την επίθεση κατά του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Ήδη από εκείνη την εποχή, ήταν ο ο Ben Rhodes εκείνος στον οποίο είχε ανατεθεί από την κυβέρνηση Μπους να επινοήσει την έκθεση της επιτροπής Kean/Hamilton για τις επιθέσεις.
  • Το 2002, η CIA χρησιμοποίησε πέντε τηλεοπτικά κανάλια (Televen, Globovision, ValeTV και CMT) για να κάνει το λαό της Βενεζουέλας να πιστεύει ότι (φανταστικοί) διαδηλωτές είχαν συλλάβει τον εκλεγμένο πρόεδρο Ούγκο Τσάβες αναγκάζοντάς τον να παραιτηθεί.
  Στην πραγματικότητα είχε πέσει θύμα στρατιωτικού πραξικοπήματος.
  • Το 2011 το κανάλι France 24 είχε το ρόλο του υπουργείου πληροφορίών για το Λιβυκό CNT, σύμφωνα με συμβόλαιο που είχε υπογράψει.
  Κατά τη διάρκεια της μάχης στην Τρίπολη της Λιβύης, το ΝΑΤΟ σκηνοθέτησε ταινίες σε στούντιο, στη συνέχεια τις πρόβαλε μέσω του Al-Jazeera και του Al Arabiya. Σ΄αυτές έδειχνε σκηνοθετημένες εικόνες Λίβυων εξεγερμένων να είναι στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ακόμα πολύ μακριά.
  Συνέπεια αυτών των εικόνων ήταν οι κάτοικοι της Λιβύης να πειστούν ότι ο πόλεμος ήταν χαμένος και να εγκαταλείψουν κάθε αντίσταση.
  Στις ημέρες μας τα ΜΜΕ δεν υποστηρίζουν απλά έναν πόλεμο, τον κατασκευάζουν τα ίδια.

 2. Στα ιστολόγια WordPress δεν μπορεί να σχολιάσει κάποιος που δεν έχει λογαριασμό στο wordpress?
  Προσπάθησα να σχολιάσω με gmail και δεν μπόρεσα.
  Μου ζητούσε κωδικό στο wordpress
  Eίναι νέος περιορισμός ή κάτι δεν κατάλαβα καλά?

  • Συγνώμη για τη μεγάλη καθυστέρηση μεχρι να δημοσιεύσω το μύνημά σου, αλλά οφειλόταν σε κάποιο προσωπικό μου πρόβλημα.
   Επισης εκτός απο «σχόλιο» θα το κάνω και ανάρτηση γιατί το θεωρώ αρκετά σημαντικό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s