Παρακολουθώντας τη μετάλλαξη: ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ «Το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητές μας»

Δημοσιεύουμε κείμενο που λάβαμε στο mail του Praxis.

του Παναγιώτη Κάτσικα

Μετά τις δηλώσεις μελών της που εκλέχθηκαν Βουλευτές (Βασίλης Χατζηλάμπρου:«Δεν είμαι πλέον μαοϊστής, είμαι κανονικός αριστερός» http://www.tovima.gr/society/article/?aid=457400&wordsinarticle=%ce%a7%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%bb%ce%ac%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%85 ) η ΚΟΕ, μια από τις βασικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα παρακάτω εκπληκτικά σε ανακοίνωσή της:
«Εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αφίσα με το λογότυπό της που προβάλει την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, όπως διευκρινίζεται είχε εκδοθεί το 2010.

Επισημαίνεται ακόμη ότι «η ΚΟΕ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας οργανωμένης προβοκατόρικης επίθεσης, με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο μετέχει» και, στο πλαίσιο αυτό, καταγγέλλεται ότι «τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πολιτικά κέντρα του συστημισμού, με πρωτοστάτη τη ΝΔ και τα ενεργούμενά τους στο χώρο των ΜΜΕ, περιφέρουν σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες παλιές αφίσες της ΚΟΕ με περιεχόμενο ενάντια στην ΕΕ, ζητώντας δίκην εισαγγελέως τέτοιες θέσεις και τέτοιες δυνάμεις να καυτηριαστούν και να αποβληθούν από τον «εθνικό κορμό”…».
Η ιστορία και τα διδάγματα της είναι επίμονα.Ο εκφυλισμός και η οβιδιακή μεταβολή της πρώην «επαναστατικής» Α/ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ νυν ΚΟΕ φαίνεται να ολοκληρώνεται στα πλαίσια ενσωμάτωσης της σε «αριστερά» κυβερνητικά σχέδια.
Ένα flashback θα ήταν κατατοπιστικό για το πώς η παραπάνω οργάνωση κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει συμπλήρωμα του Συνασπισμού, να διαλύσει την μισή της οργάνωση και στο τέλος να πετάξει στα σκουπίδια κάθετι ριζοσπαστικό υοθετώντας μια καθαρόαιμη σοσιαλδημοκρατική τοποθέτηση.
Και αν αυτές τις κωλοτούμπες τις κάνει ΚΟΕ με την μυρωδιά και μόνο της κυβερνητικής εξουσίας φανταστείτε τι κωλοτούμπες θα δούμε από το πατέρα της οικογένειας το..ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΚάτσικας Παναγιώτης

 

Απο το ιστολογιο Praxis

http://wwwpraxisred.blogspot.com/2012/05/blog-post_8304.html

3 thoughts on “Παρακολουθώντας τη μετάλλαξη: ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ «Το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητές μας»

 1. Απάντηση στο άρθρο του Π. Κάτσικα

  Σε διάφορα blog (είτε αριστερά είτε και άλλα που πρόθυμα τελευταία δημοσιεύουν οτιδήποτε μοιάζει να στρέφεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των περίφημων συνιστωσών του) έχει αναδημοσιευτεί αυτούσιος ή επαυξημένος ο σχολιασμός κάποιου Παναγιώτη Κάτσικα σχετικά με το Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ για την αφίσα της για την Ευρωζώνη που είχε τελευταία την τιμητική της σε mainstream μέσα ενημέρωσης. Ο σχολιασμός του Παναγιώτη Κάτσικα είναι λιβελοειδούς μορφής και περιεχομένου. Συνδυάζει ψεύτικες «πληροφορίες» (που κάποιοι του παρείχαν), χονδροειδείς αφορισμούς, απλοϊκούς συλλογισμούς και βέβαια πολλή εμπάθεια. Ο σχολιασμός επιβεβαιώνει απλώς από τα αριστερά την εισαγωγή του Δελτίου Τύπου: «Η ΚΟΕ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας οργανωμένης προβοκατόρικης επίθεσης, με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο μετέχει».

  Αποδίδεται στο Βασίλη Χατζηλάμπρου αυτό που γράφτηκε στο «Βήμα» («Δεν είμαι πλέον μαοϊστής, είμαι κανονικός αριστερός») και παρουσιάζεται μάλιστα ως μια από τις «δηλώσεις μελών της που εκλέχθηκαν βουλευτές» – κάτι σαν δηλωσίες δηλαδή. Η πρόταση αυτή όπως και πολλά άλλα που γράφει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ για το Βασίλη Χατζηλάμπρου δεν ειπώθηκαν ποτέ από τον Β.Χ., και είναι ελεύθερη ή μάλλον πολύ ελεύθερη «μετάφραση» του δημοσιογράφου. Πρώτο, θα έπρεπε να είναι κανείς ηλίθιος για να πει ότι τώρα είναι «κανονικός» αριστερός σαν να παραδέχεται ότι ήταν πριν ανώμαλος. Επίσης ο όρος «μαοϊστής» αντί μαοϊκός δεν κυκλοφορεί καν εντός της ελληνικής Αριστεράς. Δεύτερο, το ρεπορτάζ συνολικά ήταν τόσο ακριβές και χωρίς δόλο που …ξέχασε να αναφέρει ότι ο Β.Χ. ανήκει στην ΚΟΕ και τον παρουσιάζει απλώς να έχει φύγει από το …ΚΚΕ (μ-λ). Πώς και δεν το πρόσεξε αυτό το χοντροειδέστατο ο Παναγιώτης Κάτσικας που χωρίς επιφυλάξεις αποδίδει στον Β.Χ. μια αρλούμπα που κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα ξεστόμιζε;

  «Ο εκφυλισμός και η οβιδιακή μεταβολή της πρώην «επαναστατικής» Α/ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ νυν ΚΟΕ φαίνεται να ολοκληρώνεται». Πού ακριβώς έγκειται ο μέχρι χτες εκφυλισμός και η οβιδιακή μεταβολή που ολοκληρώνεται τώρα με τα της ευρωζώνης;

  «Η παραπάνω οργάνωση κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να διαλύσει την μισή της οργάνωση και να πετάξει στα σκουπίδια καθετί ριζοσπαστικό υιοθετώντας μια καθαρόαιμη σοσιαλδημοκρατική τοποθέτηση». Πρώτο, πού το βρήκε ο Π.Κ. αυτό το παραμύθι ότι διαλύθηκε η μισή οργάνωση; Αν δεν είναι απλώς διακαής πόθος και δική του επιθυμία, πού ακριβώς πληροφορήθηκε αυτή την ψευτιά ο Π.Κ. και τη μεταφέρει ως γεγονός, χωρίς ίχνος ευσυνειδησίας; Μήπως πάλι από καμιά έγκυρη πηγή όπως «Το Βήμα» που τόσο τυφλά εμπιστεύεται; Δεύτερο, ο Π.Κ. θα μας βοηθούσε ιδιαίτερα αν μας υποδείξει αυτό το καθετί ριζοσπαστικό που πετάξαμε γιατί μας ενδιαφέρουν οι ριζοσπαστικές ιδέες και ειλικρινά θα ψάξουμε να ξαναβρούμε το καθετί στα σκουπίδια. Τρίτο, θα μας βοηθούσε επίσης η υπόδειξη των σοσιαλδημοκρατικών στοιχείων της τοποθέτησής μας. Πριν βιαστεί να απαντήσει το τελευταίο ας πάρει υπόψη του και τα παρακάτω.

  Το μόνο που λέει το Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ είναι ότι δεν θέτουμε αίτημα άμεσης αποχώρησης από την ευρωζώνη χωρίς αυτό να αλλάζει τη γενική μας τοποθέτηση για την Ε.Ε. και την ευρωζώνη, «για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη». Ο Π.Κ. και τα σάιτ που τον φιλοξένησαν μπορούν αν θέλουν να θυμηθούν και τα εξής. Πρώτον, το ΚΚΕ επίσης δεν θέτει τέτοιο ζήτημα, δηλαδή άμεσης αποχώρησης από την ευρωζώνη, και όχι μόνο αυτό αλλά ακόμη «χειρότερα» από την ΚΟΕ, την συναρτά με τη λαϊκή εξουσία. Σε αντίθετη περίπτωση, η Παπαρήγα έχει πολλές φορές διατυπώσει την εκτίμηση ότι, έξοδος από το ευρώ είναι καταστροφή. Με τη συλλογιστική του Π.Κ. το ΚΚΕ είναι ακόμη πιο σοσιαλδημοκρατικό από την ΚΟΕ αφού μεταθέτει την έξοδο για την επανάσταση. Για ακατανόητους λόγους ο Π.Κ. δεν λούζει το ΚΚΕ με τους ίδιους χαρακτηρισμούς που λούζει την ΚΟΕ. Γιατί;

  Δεύτερον, το σύνολο σχεδόν των δυνάμεων που απαρτίζουν σήμερα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέχρι πριν λίγα χρόνια είτε δεν έθεταν καν ζήτημα αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, πόσο μάλλον από την ευρωζώνη, είτε το συνέδεαν άρρηκτα με τη διάλυση της ΕΕ και την πανευρωπαϊκή σοσιαλιστική επανάσταση ή έστω την αντικαπιταλιστική επανάσταση στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση – για όσους το ξέχασαν ή δεν το είχαν προσέξει – αίτημα άμεσης αποχώρησης εδώ και τώρα της Ελλάδας από την ΕΕ και την ευρωζώνη, από τις περισσότερες δυνάμεις που τώρα απαρτίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν υπήρχε τότε. Υπ’ αυτή την έννοια αν η σημερινή δική μας τοποθέτηση είναι καθαρόαιμη σοσιαλδημοκρατική, ο μέσος όρος των παλιών τοποθετήσεων των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν δέκα φορές πιο σοσιαλδημοκρατικός. Προφανώς είχαμε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μια κατά Π.Κ. οβιδιακή μεταβολή από μια υπερ-καθαρόαιμη σοσιαλδημοκρατική τοποθέτηση σε μια επαναστατική….

  «Αυτές τις κωλοτούμπες τις κάνει η ΚΟΕ με την μυρωδιά και μόνο της κυβερνητικής εξουσίας». Αυτό είναι το μόνο σωστό της κριτικής του γίγαντα της σκέψης, της αλήθειας και της ακρίβειας Παναγιώτη Κάτσικα. Δυστυχώς μας κατάλαβε… Η αλήθεια είναι ότι τη στιγμή που μάθαμε για την αφίσα που έδειχναν οι τηλεοράσεις είχαμε συνεδρίαση όπου μοιράζαμε υπουργεία. Για την ακρίβεια ο Συνασπισμός θέλει να παραμείνουμε αξιωματική αντιπολίτευση ενώ εμείς λυσσάμε να πάρουμε την κυβέρνηση γιατί διψάμε για εξουσία και οφίτσια. Είχαμε από τον καιρό των Αριστερών Συσπειρώσεων Φοιτητών τα μεγαλύτερα ποσοστά συντρόφων με μεταπτυχιακά και ακαδημαϊκές καριέρες και συμμετείχαμε στη συνδιοίκηση των πανεπιστημίων, διψώντας πάντα για εξουσία και διαπλοκή. Και αργότερα είχαμε τα μεγαλύτερα ποσοστά δημοσιογράφων σε μεγάλες εφημερίδες. Και κάθε άλλου είδους θέσεις στους μηχανισμούς του κράτους υπό την ευρεία έννοια. Και όλα αυτά μέχρι που θα έφτανε η εποχή – και να ώ έφτασε! – που θα κυβερνούσαμε το αστικό κράτος εμείς οι ίδιοι. Από τότε πλέον δεν λογαριάζουμε μπροστά σε κανένα εκφυλισμό και οβιδιακή μεταβολή, πετάξαμε καθετί ριζοσπαστικό στα σκουπίδια, και υιοθετήσαμε μια καθαρόαιμη και καθωσπρέπει, χωρίς ναι μεν αλλά, σοσιαλδημοκρατική τοποθέτηση, διατεθειμένοι να κάνουμε κάθε είδους κωλοτούμπα, να γίνουμε, βρε παιδί μου, κι εμείς κανονικοί αριστεροί κι ας πάει στο διάολο και η μισή οργάνωση… σκεφτήκαμε.

  Μήπως η «δημοσιογραφική» πρακτική διαφόρων αχαρακτήριστων κίτρινων blog που έχουν κάνει επιστήμη τη λάσπη, τις επινοήσεις, τους εύκολους χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα, έχει αρχίσει να ασκεί επιρροή και σε χώρους της Αριστεράς;

  24/05/2012
  Γιώργος Τσίπρας (μέλος της ΚΟΕ)

 2. Κάποια κυρία με το ονομα Μαρία Κουρούση προφανώς στελεχος του Συν/Συριζα άφησε την παραπάνω δήλωση του Τσίπρα για το εν λογο άρθρο του Κατσικα, στο μπλοκ μου που το δημοσιεύω, αν και οι κύριοι του Συν/Συριζα εχουν βάλει απο οτι φαίνεται στον αυτόματο τις απαντήσεις…

 3. Διαβάζοντας τις νεες κωλοτούμπες του Τσίπρα που προσπαθεί να μπαλώσει την ξεχειλωμένη μεχρι αηδίας «αριστερή πολιτική» του, θα νομιζε κανείς οτι τα στελέχη της εκφυλισμενης «αριστεράς» ανανείψανε και βάλαν στόχο την έξοδο απο την ΕΕ και ΟΝΕ.
  Ή τελικά, με βαση την ανακυκλώμενη αρλουμπολογία τους να υποθέσει κανείς οτι είναι σχιζοφρενής…

  Γιατί πως άλλωστε δικαιολογείται απο την μια να βαζουν την ουρά στα σκέλια εκφέροντας δηλώσεις νομιμοφροσύνης για την ΕΕ και Ευρωζώνη, ενώ απο την άλλη οταν καποιος τους τα τρίβει στα μούτρα φοράνε το ροζ αμπέχωνο του αντι ΕΕ και αντι ΟΝΕ «επαναστάτη»!!

  Δε ξέρω αν η ΚΟΕ πιστευε ποτέ στη εξοδο απο την ΕΕ και το ευρώ – πολύ αμφιβάλω, αλλά ο κύριος εκφραστής της εκφυλισμενης «αριστεράς» στην Ελλαδα, το κομμα του Συν/συριζα δεν το εκανε ποτέ και δούλεψε προς την αντίθετη κατεύθυνση γι αυτό με αυταπαρνηση και πείσμα.
  Τα αποτελέσματα τα βιώνουμε τώρα στο πετσί μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s